LA JOIA DE VIURE LA NATURA

Des de l'any 2011 fins el 2015 trobareu escrit al peu de cada planta, el nom científic (gènere i espècie), el nom popular i la família a que pertany.

Desde el año 2011 hasta el 2015 encontraréis escrito al pié de cada planta, el nombre científico (género y especie), el nombre popular y la familia a que pertenecen.

divendres, 22 de març del 2013

Art Fractal i.. Reflexió






                                   





Llibertat i Responsabilitat!


Per damunt de tot els éssers humans hauríem de poder ser lliures en la forma de pensar i de viure. Però la llibertat no se'ns pot donar si no sabem que significa la responsabilitat.
La vida és una escola on hi vivim un seguit d'experiències, encara que sovint no hi posem l'atenció que es mereixen. 
L'atenció és summament necessària per poder entendre el mecanisme de la vida  i veure les coses des de la perspectiva correcte. Segurament pensarem que això ja ho fem, però generalment ens involucrem tan personalment amb el que ens passa, que ens és impossible ser objectius.
Vivim tan condicionats per la cultura que hem rebut, per les creences religioses, filosòfiques, polítiques i d'altre mena, per el que ens ofereix una societat de consum, per les modes i els prejudicis, que hem perdut la capacitat de ser nosaltres mateixos.
Hi ha coses que no depèn  únicament de nosaltres que canviïn, però n'hi ha d'altres que si que les podem canviar.
La qüestió és que tots "volem ser lliures" i no ens volem comprometre amb res que condicioni el que nosaltres creiem que és la llibertat, i en comptes de donar la resposta adequada girem l'esquena convençuts que si no tenim obligacions familiars o amb la societat serem més lliures.
Però quant d'aquesta actitud n'hem fet un hàbit  durant anys, la solitud va creixent i sense donar-nos compte, hem aixecat un mur de separació tan gran entre el jo i els altres que ens hem fet presoners de la nostre llibertat mal entesa.
L'aïllament en les relacions humanes i la falta de confiança per compartir idees, il·lusions i fracassos , ens fa evident una falta de responsabilitat. El significat de la paraula "Responsabilitat" és, (donar resposta) a tot el que ens vagi venint a cada instant de la nostre vida. No negar aquesta demanda evolutiva. D'aquí la necessitat d'estar atents i apercebuts.
Podem tenir moltes responsabilitats familiars, laborals i d'altre mena i sentir-nos les persones més lliures del món.
Aquesta actitud ens fa pensar que l'autèntica llibertat consisteix en un estat mental i no en una forma de ser.
  

6 comentaris:

  1. Gràcies Marta. M'ha vingut molt bé aquesta entrada teva.

    Una forta abraçada

    ResponElimina
  2. Sí, Marta, aquesta resposta evolutiva en el temps i el no temps quan s'expresa, és el Camí de la dinàmica de la comprensió i la col.laboració.



    Gràcies.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Si, lo siento de esa manera. Pero no niego que a veces pensé en irme no se donde, aislarme de este mundo loco.

    Trabajar para crecer sabiendo fluir en medio de las responsabilidades es dificil, pero muy gratificante en definitivas cuentas.

    Mantener la atención en lo Esencial en medio del caos, es el entrenamiento que trabajo lo mejor que puedo a diario. Hay día buenos y otros menos..., pero noto la progresión: es lenta, pero constante.

    Gracias por tu entrada Marta!
    Un fuerte abrazo
    Marcos.

    ResponElimina
  4. Gracies a tu Dani.

    Sempre em deixo portar per els pensaments que em venen quant em poso davant de l'ordinador amb l'intensió d'escriure i, surt el que surt!
    A vegades em bé quelcom al pensar amb algú en concret o em mi mateixa, amb experiències viscudes en el passat i que me'n ajudat a vèncer les dificultats personals o espirituals que en anat venint.
    Intento ajudar d'aquesta manera a qui ho necessiti o hi estigui interessat,a veure clares algunes coses que jo crec que poden portar una mica més de comprensió del perquè de les coses que ens passen.

    Una forta abraçada Dani

    ResponElimina
  5. Quant arriba una etapa de la nostre vida en que ens ancorem en les comoditats o en allò que ens dona seguretats, ja siguin personals o espirituals, sobrevenen crisis profundes, perquè en el moment en que volem retenir el que hem conquerit, estem aturant la pròpia evolució i això crea una gran crisi de consciència.
    Donar resposta ens obliga a deixar el passat enrere!.

    Gracies Olga i Carles.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Si Marcos,
    lo que te ocurre a ti les pasa a muchas personas con inquietudes parecidas a las nuestras.
    La necesidad de aislamiento es algo que nuestra alma reclama a fin de encontrar el equilibrio y la paz, que dificilmente podemos encontrar en medio del tumulto de las grandes poblaciones y las obligaciones familiares.
    Sin embargo tenemos unas responsabilidades que cumplir y sríamos muy egoistas si únicamente pensáramos en el propio bien.
    Cuando entramos en el camino ascendente debemos aprender a "vivir en el mundo sin ser del mundo", éstas son palabras del Maestro Tibetano.

    Gracias a ti Marcos por estar.

    Un fuerte abrazo.

    ResponElimina