LA JOIA DE VIURE LA NATURA

Des de l'any 2011 fins el 2015 trobareu escrit al peu de cada planta, el nom científic (gènere i espècie), el nom popular i la família a que pertany.

Desde el año 2011 hasta el 2015 encontraréis escrito al pié de cada planta, el nombre científico (género y especie), el nombre popular y la familia a que pertenecen.

dimarts, 2 d’abril del 2013

Paisatge de Ribes de Freser, flora de primavera i... Reflexió !



Riu Freser al seu pas per Ribes.


 Aiguabarreig  dels rius Fresser i  Segadell 
després d'haver caigut  una  forta pluja a les muntanyes 


nom científic: Vinca major
família: Apocinàcies 
català: Vinca
castellà: Vinca mayor

nom científic: Hedera helix
família: Umbelíferes
català: Heure
castellà: Hiedra
toxicitat:* 

nom científic: Taraxacum officinale
família: Compostes
català: Dent de lleó
castellà:Diente de león

nom científic: Helleborus foetidus
família: Ranunculàcies
català: Helèvor
castellà: Heléboro fétido
toxicitat:***




El perquè de la diferència de les Llengües

*
Segons ens diuen els tractats teosòfics, els Àngels van ser els primitius Mestres del llenguatge parlat, tant dels homes com dels animals.
Les escriptures primitives estan formades per símbols,  jeroglífics i escriptures coniformes. Totes les llengües que conserven els trets primitius encara mantenen l'empremta angèlica en la vibració que emeten al ser pronunciades.
Cada país i cada nació estan regits per el seu àngel protector que els transmet l'energia que caracteritza el tipus de fonètica i el llenguatge que parlen, aquesta energia   defineix el caràcter del país i dels individus que neixen sota la seva influència.
Existeixen set tipus d'energies que caracteritzen les tendències dels països, unes confereixen unes tendències més emocionals i corresponen als números parells, 2-4-6 i les altres transmeten qualitats de tipus més mental que son les de línia sanàs, 1-3-5-7. Aquestes energies o Àngels, en la filosofia oriental es coneix com els Set Rajos.
L'espectre solar ens mostra de forma visible l'existència d'aquestes energies, quant apareix en el cel aquella visió  dels set colors gairebé màgics de l'arc de Sant Martí.
Aquest preàmbul l'he fet perquè al observar a les diferents nacions que existeixen en el món i les diferents cultures que se'n desenvolupat, hi veiem sovint de forma molt accentuada   unes  tendències que ens fan totalment diferents els uns dels altres en el llenguatge i la forma de ser.
La llengua que parla cada país i el caràcter que desenvolupa bé donat per l'energia que impregna aquella terra. (per l'Àngel que la governa)
Per això quant s'ha envaït un país i s'ha volgut anul·lar aquella llengua, no es té idea del conflicte i de la inutilitat de voler imposar-na una altre que no és la pròpia.
Cada so que surt de la nostre boca produeix una vibració i amb el temps i l'evolució dels éssers humans que viuen en aquell país, el llenguatge es va enriquint i transformant.  Una paraula pronunciada per una persona poc desenvolupada mentalment produirà una vibració molt diferent del de les persones més avançades. Per això a mesura que l'ésser humà es desenvolupa, també ho fa la llengua  i el país.
Un país es construeix segons les vibracions i la capacitat de respondre a les energies que el regeixen, perquè la llengua d'un país, expressa la seva evolució i el seu caràcter.
Tot hi haver llengües que  tenen una mateixa arrel, la terra que ocupa cada país en el planeta no conté la mateixa energia d'un altre que viu a molts kilòmetres de distància, i per tant, tot el que si desenvolupi tindrà unes característiques pròpies. Aquestes diferenciacions no es produeixen només en els éssers humans sinó en tots els regnes de la naturalesa que viuen en aquella part de la terra. 
Aquestes línies  només ha estat una reflexió  que m'ha fet veure, que sempre hi ha una causa que ens pot fer comprendre el perquè de moltes coses que passen en el món.