LA JOIA DE VIURE LA NATURA

Des de l'any 2011 fins el 2015 trobareu escrit al peu de cada planta, el nom científic (gènere i espècie), el nom popular i la família a que pertany.

Desde el año 2011 hasta el 2015 encontraréis escrito al pié de cada planta, el nombre científico (género y especie), el nombre popular y la familia a que pertenecen.

dijous, 4 de juliol del 2013

Flora de la Vall de Núria i... Reflexió !



nom científic: Daphne cneorum
família: Timeleàcies
català: Flor de pastor
castellà: Tornavisco


nom científic: gentiana pyrenaica
família. gencianàcies
català: Genciana pirinenca
castellà: Genciana de los Pirineos

nom científic: Gentiana nivalis
família: Gencianàcies
català: Genciana nival
castellà: Genciana nival

nom científic: Gentiana alpina
família: Gencianàcies
català: Genciana alpina
castellà: genciana alpina

nom científic: Gentiana acaulis
família: Gencianàcies
català: Genciana blava
castellà: Cluchitos

nom científic: Linaria alpina
família: Escrofulariàcies
català: Violeta de glera
castellà: Linaria alpina

nom científic: Myosotis alpina
família: Boraginàcies
català: Miosotis
castellà: Nomeolvides

nom científic: Adonis pyrenaica 
família: Ranunculàcies
català:Adonis    
castellà: Adonis 


nom científic: Trifolium alpinum
família: Llegominoses
català: Regalèssia de muntanya
castellà: Regaliz de puerto

nom científic: Iberis sempervirens
família: Crucíferes
català: Iberis
castellà: Mastuercillo alpino

nom científic: Pulsatilla alpina
família: Ranunculàcies
català: Anèmona
castellà: Flor de viento
toxicitat: (***)

nom científic: Dactylorhiza sambucina
família: Orquidàcies
català: Orquídea sambucina
castellà: Orquídea sambucina


nom científic: Orchis mascula
família: Orquidàcies
català: Abellera de muntanya grossa
castellà: Sangre de Cristo


Reflexió

Aquesta és una reflexió que fa anys em vaig fer al observar atentament el comportament i l'estat psicològic de les persones que coneixia personalment i a mi mateixa. 
Hi vaig veure de forma molt evident el simbolisme que existeix entre l'estat en que està l'interior d'una casa, amb totes les seves instal·lacions de llum, gas, aigua, telèfon, i l'estat físic i psicològic de la/les persones que hi viuen.

Quant he entrat en una casa mai ha estat amb la intenció de ficar-me en la vida de ningú ni de criticar. Senzillament observo i al fer-ho, generalment se l'estat de consciència que hi predomina.

En una reunió de grups esotèrics que presidia fa una quants anys , va sortir aquest tema a la conversa. Parlàvem de les diferents maneres de coneixes per poder saber per on fallàvem i que havíem de canviar.
Els vaig proposar que revisessin les instal·lacions de casa seva per veure si el seu funcionament era correcte o hi havia quelcom que no estava en condicions i s'havia d'arreglar. Al principi van pensar que m'havia desviat del tema, doncs no sabien el perquè els proposava aquell examen de la seva llar.

En primer lloc, la llar tan si és la casa on hi vivim físicament o la que podem veure quant somiem, sempre reflecteix el nostre interior.
Tot és molt simbòlic i podem veure-hi reflectit a l'ésser psicològic i espiritual que som en aquell instant de la nostre vida.

La primera pregunta que els vaig fer quant ens vam tornar a veure va ser: 
Obriu les finestres de casa vostre perquè hi entri la llum o les manteniu tancades i feu servir la llum elèctrica,? perquè la llum que ens bé del sol i ens il·lumina la casa, no hi pot entrar ni eliminar la foscor si no  les obrim de bat a bat, i la llum elèctrica és artificial.  
Quant "tanquem les finestres" ens aïllem de l'extern i aixequem un mur a través del qual no hi pot entrar ni sortir res.

La segona pregunta va ser: Com us funciona la instal·lació de l'aigua?  flueix sense embossaments? hi ha alguna fuga o humitat ? en gasteu en excés o l'estalvieu al màxim?
L'aigua en sentit esotèric es relaciona amb l'aspecte emocional, indicant-nos l'estat en que es troba el nostre interior en aquest sentit.

La tercera pregunta va ser: Com i en quina freqüència utilitzeu el telèfon o altres mitjans de comunicació directe amb les persones? De forma freqüent? molt poques vegades? només quant ho fan els altres?
Les relacions que establim amb el món extern  ens permeten obrir una via de comunicació  necessària, perquè les corrents d'energia mentals no es saturin o quedin estroncades.

La quarta pregunta va ser aquesta:
Teniu instal·lació de gas a casa,? nova o vella? i com us funciona? Heu tingut algun ensurt darrerament o alguna distracció en la seva utilització? 
L'estat de les instal·lacions del gas en sentit esotèric ens indica l'ambient que es respira a casa, que no es res més que l'efecte de les relacions que s'estableixen entre tots els membres de la família o persones que hi viuen. 
Al mirar a fora podem saber com estem per dins.  
Tot és molt simbòlic. 
Si som bons observadors sabreu veure la realitat del que us he dit, al observar la  manera de ser i de viure dins de casa i reconèixer que el seu estat només és l'efecte d'unes causes internes que estem provocant ja sigui individual o socialment.