LA JOIA DE VIURE LA NATURA

Des de l'any 2011 fins el 2015 trobareu escrit al peu de cada planta, el nom científic (gènere i espècie), el nom popular i la família a que pertany.

Desde el año 2011 hasta el 2015 encontraréis escrito al pié de cada planta, el nombre científico (género y especie), el nombre popular y la familia a que pertenecen.

diumenge, 21 de juliol del 2013

Paisatge de la Vall de Núria i...Analogía esotèrica !




















 Analogia d’un remolí  amb una  galàxia  un  àtom i  l’ànima  humana .

  
Al observar la Natura, des de el cosmos fins la partícula atòmica més petita hi podem trobar analogies amb la evolució humana, tan a nivell personal com espiritual.  

Un dia observant un remolí que feia l'aigua al voltant d'un xuclador que hi havia al riu, i mirant el moviment en espiral que seguia al voltant d'aquell forat atreta per la força  de la gravetat, em va cridar l'atenció el fet que augmentés tant la velocitat a mesura que s'acostava al centre.  
En aquell moment vaig comprendre l'important que és el nucli, el centre al voltant dels quals giren totes les coses i éssers existents.   
Tots el nuclis son centres de gravetat tremendament atraients. El moviment rotatori al voltant d’un centre ens indica que aquest és magnètic, que té un poder d'atracció prou poderós com perquè s'hagi de girar al seu entorn. Si la força centrífuga dallò que gira al seu voltant és més poderosa que l'atracció del nucli, finalment es dispersà en l'espai. Si la força atraient és més poderosa no podrem evitar ser engolits. Però si les dues forces estan equilibrades, llavors existirà una tensió constant entre atracció i repulsió.
Aquesta és la causa dels conflictes humans i
el que coneixem en sentit esotèric com la lluita entre l'esperit i la matèria.  
Hi ha centres o nuclis molt diversos: el Mestre dins d’un grup, el centre d’una galàxia, el nucli d'un àtom, el sol com el centre del sistema solar,la llavor d'un fruit,i tants altres exemples que podríem posar.

Però,ens hem preguntat què representa aquest nucli?. 

El nucli és la font de vida, la causa de l'existència de qualsevol forma ja sigui macro com si és microcòsmica.   
Si desapareix el nucli el conjunt del cos es dispersa i deixa d'existir la forma.
El nucli és electre-magnètic. És magnètic per la atracció que exerceix en tots els cossos que l'envolten i al mateix temps és irradiant i elèctric. Si no fos així no podria transmetre la vida.
Quant més ens acostem al centre més ràpid es el moviment rotatori. Aquest pensament també ens pot fer comprendre que quant més a prop estem del centre de consciència del nostre Jo superior, més ràpides i constants son les expansions de consciència i per tant, l'evolució.