LA JOIA DE VIURE LA NATURA

Des de l'any 2011 fins el 2015 trobareu escrit al peu de cada planta, el nom científic (gènere i espècie), el nom popular i la família a que pertany.

Desde el año 2011 hasta el 2015 encontraréis escrito al pié de cada planta, el nombre científico (género y especie), el nombre popular y la familia a que pertenecen.

dimecres, 17 d’abril del 2013

Flora i paisatge de Ribes de Freser i... "Veure la Vida amb uns altres ulls"




nom científic: Crysanthemum leucanthemum
família : Compostes
 català: Margaridoia de prat
castellà: Margarita de prado

                                 



nom científic: Viola reichenbachiana
família: Violàcies
català: Viola de bosc
castellà:Violeta del bosque



nom científic: Leontodon hispidus
família:Compostes
català:Dent de lleó gran
castellà: Diente de león grande









Església romànica del segle XII
Ribes de Freser





 
 Granòfir de Ribes

*És l'únic granòfir que existeix a Catalunya
* Roca subvolcànica de l'Ordivicià superior que conformava l'interior de la xemeneia d'un volcà i que aflorà amb el plegament dels Pirineus.
* La seva composició és leucogranítica constituïda fonamentalment per quars i faldespat potàssic, amb algun cristall de plagiòclasi sòdica i biotita. 








*Aprendre a observar*

Des de ben petita sempre he estat molt observadora de les coses, que per ser tan corrents i naturals, la gent no els hi dona importància ni s'atura a pensar el perquè passen i el que representen.

Quant observeu la llum del sol reflectint damunt de l'aigua del mar on les ones van i venen a la vora de la platge,  en la força en que cau l'aigua d'una cascada, o en la corrent d'un riu, hi veureu una quantitat enorme de llumetes daurades, blanques o tornassolades de diferents formes que es mouen sense parar per la seva superfície, son el Prana solar que ens sumministren l'oxígen.  
Si sou observadors veureu que segons on esteu, d'un lloc a un altre, la intensitat lluminosa i la quantitat  d'aquestes entitats variarà sensiblement.     
Els reflexos de la llum a través d'un objecte que conté aigua, son un dels vehicles que utilitzen els Silfos de l'aire per fer-se visibles. Son els deves elementals més avançats dins dels elements.
Les aurores boreals i australs, son entitats angèliques d'una elevada categoria esotèrica dins de la seva Jerarquia, que introdueixen en el planeta les energies extra solars dels set Rajos.

Aquesta només és una mostra de la infinitat de fenomens naturals que formen part de la vida quotidiana dels éssers humans i que quant ens comencem a preguntar el perquè de les coses i observem atentament, ens donarem compte que tot existeix i que tot ho tenim al nostre abast. 
Només ens cal veure la vida amb uns altres ulls!