LA JOIA DE VIURE LA NATURA

Des de l'any 2011 fins el 2015 trobareu escrit al peu de cada planta, el nom científic (gènere i espècie), el nom popular i la família a que pertany.

Desde el año 2011 hasta el 2015 encontraréis escrito al pié de cada planta, el nombre científico (género y especie), el nombre popular y la familia a que pertenecen.

diumenge, 13 de gener del 2013

Paisatge d'hivern a la Vall de Núria, Ribes de Freser i ...Reflexió !









                                              

Parlem de l'Amor? 




Molt sovint he pensat el diferents que seria el món si sabessim estimar ! Però en el món hi ha tantes perspectives diferents de veure l'amor, que es fa difícil posar-nos d'acord. L'amor es manifesta des de el més instintiu fins el més elevat que puguem imaginar. Però quant només esperem ser correspostos esperant rebre un reconeixement a canvi, vol dir que som egoistes, en el sentit que el nostre amor no és desinteressat i que només estimem per tornar a rebre. Aquest és un amor personal   que està més relacionat amb el desig que amb l'amor. 
Sentim amor per la família, passió sexual
( que també és una manifestació instintiva de l'amor), amor a l'art, a Déu, a la pàtria, a la justícia, a la llibertat, amor a nosaltres mateixos , i tantes altres expressions de l'amor.
Veiem doncs que el concepte que tenim de l'amor és molt personal. Gairebé sempre s'acaba dissolent o trencant deixant dins nostre un buit que cap amor dels que em cregut real, no pot omplir.
Tot tipus d'amor personal és possessiu. En aquesta actitud ens esclavitzem i prenem la llibertat dels altres. 
La llibertat és un dret i una necessitat per poder conviure en pau i harmonia familiar, social, nacional i mundial. Si no existeix llibertat, sempre existiran conflictes, perquè quant l'ànima d'un individu o d'un país està empresonada no es pot desenvolupar ni mostrar-se tal com és. 
L'Amor que podria transformar el conflicte en harmonia, les guerres en pau, i en una vida digna per tot-hom, no es pot definir, és quelcom abstracte com ho és el perfum d'una flor, que s'expandeix portat per l'aire arribant a tots aquells que estan el seu abast, sense fer cap distinció, ni esperar cap manifestació d'agraïment.
Només ens cal invertir el nostre desig de ser estimats per l'entrega i la voluntat d'estimar als altres.
Estimar sense condicions ens permet aprendre a viure i ha conviure amb pau i sentir-nos bé amb nosaltres mateixos. 
L'Amor és la força més poderosa que
 existeix, tenim el seu poder a les nostres mans per transformar el món, si comencem per transformar-nos a nosaltres mateixos.