LA JOIA DE VIURE LA NATURA

Des de l'any 2011 fins el 2015 trobareu escrit al peu de cada planta, el nom científic (gènere i espècie), el nom popular i la família a que pertany.

Desde el año 2011 hasta el 2015 encontraréis escrito al pié de cada planta, el nombre científico (género y especie), el nombre popular y la familia a que pertenecen.

divendres, 28 de desembre de 2012

Paisatge de finals de tardor a la Vall de Ribes / i... Reflexió !Responsabilitat conscient !

 Totes les nostres accions i pensaments  afecten d'una manera o altre al nostre entorn.
Tots els canvis que produïm en la nostre conducta condicionen el comportament d'aquells a qui els arriba la nostre influència.
Aquest és un tema que ens porta a fer-nos preguntes sobre la relació que existeix o no entre nosaltres i la resta del món.
Totes les persones ens formem d'una manera o altre moguts per les influències que rebem de la resta d'éssers humans, ja siguin familiars, amics o de la societat en general. 
La nostre responsabilitat va molt més enllà del aparent.
Encara que siguem individualistes i creguem que som originals en el pensar i el fer, no podem negar que la humanitat estem units per una única consciència i que tot el que puguem fer, per insignificant que ens sembli, repercuteix en la resta tal com un dòmino quant s'empeny.  

Hem observat amb perspectiva algun incident o fet molt greu que ens ha succeït fa alguns anys ?
Ens hem fixat en les conseqüències i l'abast d'un suïcidi ?
Com ha afectat als familiars, als amics, a l'ambient laboral, i a tots els qui aquella persona hi estava vinculat ?
Amb aquesta conducta hem alterat la vida i la trajectòria de moltes persones.
Aquest és un exemple extrem, que no només altera el destí de  les persones més properes, sinó el d'aquelles persones amb qui s'hauria d'haver relacionat al llarg de la seva vida.
Això vist des de l'angle esotèric, crea un Karma molt dur, que haurà de pagar en altres encarnacions pel dolor infringit i les alteracions produïdes en el destí d'altres persones.  
Només ens cal observar dins i fora nostre per donar-nos compte de la gran responsabilitat que tenim amb la resta del món. 
Per això ens cal comprensió i intel·ligència al relacionar-nos, i no es tracta només dels actes que realitzem sinó també dels nostres pensaments, que d'una manera o altre es filtren en les ments a través dels èters que ens envolten.
Cal ser constructius i recordar que cap pensament es perd, ni cap acte queda sense resposta.