LA JOIA DE VIURE LA NATURA

Des de l'any 2011 fins el 2015 trobareu escrit al peu de cada planta, el nom científic (gènere i espècie), el nom popular i la família a que pertany.

Desde el año 2011 hasta el 2015 encontraréis escrito al pié de cada planta, el nombre científico (género y especie), el nombre popular y la familia a que pertenecen.

dimarts, 17 de setembre de 2013

Flora i fauna a la Vall de Ribes i... Reflexió !


nom científic: Crataegus monogyna (fruits)
família: Rosàcies
català: Arç blanc  
castellà: Majuelo
gallec: Escaramuñeiro
euskera: Yparraldekoelorri

nom científic. Saponaria officinalis
família: Cariofilàcies
català:  Sabonera
castellà. Hierba jabonera
gallec: Erva-saboeira
euskera: Txaboibelarr

nom científic: Rosa sempervirens (fruits
família: Rosàcies
català: Gabarrera  
castellà: Escaramujo
gallec. Roseira-brava
euskera: Arkakaratsa

nom científic: Silene nutans
família: Cariofilàcies
català: Silene
castellà: Silene  

nom científic: Rubus ulmifolius ( fruits)
família. Rosàcies  
català: Esbarzer (mora)
caratellà: Zarza (mora)
gallec. Silva (amora)
euskera: Laharra

nom científic: Prunus spinosa (fuits)
família: Rosàcia
català: Aranyoner
castellà: Ciruelo borde, bruño
gallec: Ameixeira brava
euskera: Elorri beltza

nom científic: ?
no l'he pogut identificar.
"era gegant" 
El cos feia gairebé  10 cm.de llargada y molt robust com podeu veure.

 *

Reflexió sobre la felicitat

La recerca de la felicitat és una constant en la vida de tots els éssers humans des de el principi de la seva existència .
però, com podem reconèixer el que és la Felicitat si només coneixem la infelicitat ? Potser l'hem coneguda en un altre ocasió ? perquè si no és així, quant ens passés pel davant no la sabríem reconèixer.
Quant preguntem a algú què significa per ell ser feliç, generalment no s'ho pensa gaire, la resposta acostuma a ser bastant comú en la majoria de persones; tenir salut, diners i amor. 

Si tenim la sort de poder gaudir d'aquests tres desitjos en tindrem prou? o ens seguirem sentit insatisfets i buits com acostuma a passar ?
La meva opinió és que el que anomenem felicitat no ens la donarà mai plenament res que vingui de fora. Busquem la felicitat en l'extern, quant l'hauríem de buscar en el nostre interior. Si no hi ha pau dins nostre, si no sabem el que significa estimar sense condicions, si decidim donar un pas en la nostre vida sense pensar en els altres, mai coneixerem la felicitat, perquè l'autèntica Felicitat només la coneixerem quant deixem d'esperar que ens estimin i comencem a estimar nosaltres.

5 comentaris:

 1. Suposo que, arrel d'un comentari que un dia vas dir i jo després vaig reflexionar, la felicitat mai la podrem trobar mentres intentem buscar-la per a nosaltres com individus, sino quan aquesta ho sigui per a la col·lectivitat. Individualment mai podem aconseguir-la, doncs sempre existeix quelcom més enllà d'aquesta. És a partir del moment en que la busquem per a la col·lectivitat quan estem mes a prop de poder-la aconseguir.

  Boniques fotos de gaire bé ja tardor.

  Una abraçada

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo també ho veig així com dius tu Dani.

   Quant la consciència purament personal i egoista la transformem en altruisme i en comptes de demanar constantment la felicitat pròpia pensem en fer feliços als altres, és ben segur que la situació mundial canviarà favorablement.
   Llavors descobrirem una felicitat molt més autèntica, perquè interiorment les persones haurem invertit els valors materials cultivats fins ara.

   Gracies Dani per la teva apreciada presencia i comentari.

   Una forta abraçada.

   Elimina
 2. Imatges espectucalars!!!

  Si entenem per felicitat aquestes tres paraules, salut, diner ui amor els nostres ulls están i estarán sempre plens
  de fum...!!!


  Petonets.

  ResponElimina
 3. La majoria de persones pensa que si son feliços en la seva vida quotidiana, internament tindrán més pau, però el procés no és així com es produeix sinó a la inversa.
  Tota la felicitat que podem arribar a assolir de forma permanent vindrá sempre de la nostre capacitat interna de transformar l'egoisme en altruisme, de demostrar l'autèntic amor sense esperar res a canvi. Llavors en la nostre vida i en la d'aquells que ens envolten hi haurá més pau i felicitat.

  Una abraçada

  ResponElimina
 4. La majoria de persones pensa que si son feliços en la seva vida quotidiana, internament tindrán més pau, però el procés no és així com es produeix sinó a la inversa.
  Tota la felicitat que podem arribar a assolir de forma permanent vindrá sempre de la nostre capacitat interna de transformar l'egoisme en altruisme, de demostrar l'autèntic amor sense esperar res a canvi. Llavors en la nostre vida i en la d'aquells que ens envolten hi haurá més pau i felicitat.

  Una abraçada

  ResponElimina