LA JOIA DE VIURE LA NATURA

Des de l'any 2011 fins el 2015 trobareu escrit al peu de cada planta, el nom científic (gènere i espècie), el nom popular i la família a que pertany.

Desde el año 2011 hasta el 2015 encontraréis escrito al pié de cada planta, el nombre científico (género y especie), el nombre popular y la familia a que pertenecen.

divendres, 28 de desembre del 2012

Paisatge de finals de tardor a la Vall de Ribes / i... Reflexió !



















Responsabilitat conscient !

 Totes les nostres accions i pensaments  afecten d'una manera o altre al nostre entorn.
Tots els canvis que produïm en la nostre conducta condicionen el comportament d'aquells a qui els arriba la nostre influència.
Aquest és un tema que ens porta a fer-nos preguntes sobre la relació que existeix o no entre nosaltres i la resta del món.
Totes les persones ens formem d'una manera o altre moguts per les influències que rebem de la resta d'éssers humans, ja siguin familiars, amics o de la societat en general. 
La nostre responsabilitat va molt més enllà del aparent.
Encara que siguem individualistes i creguem que som originals en el pensar i el fer, no podem negar que la humanitat estem units per una única consciència i que tot el que puguem fer, per insignificant que ens sembli, repercuteix en la resta tal com un dòmino quant s'empeny.  

Hem observat amb perspectiva algun incident o fet molt greu que ens ha succeït fa alguns anys ?
Ens hem fixat en les conseqüències i l'abast d'un suïcidi ?
Com ha afectat als familiars, als amics, a l'ambient laboral, i a tots els qui aquella persona hi estava vinculat ?
Amb aquesta conducta hem alterat la vida i la trajectòria de moltes persones.
Aquest és un exemple extrem, que no només altera el destí de  les persones més properes, sinó el d'aquelles persones amb qui s'hauria d'haver relacionat al llarg de la seva vida.
Això vist des de l'angle esotèric, crea un Karma molt dur, que haurà de pagar en altres encarnacions pel dolor infringit i les alteracions produïdes en el destí d'altres persones.  
Només ens cal observar dins i fora nostre per donar-nos compte de la gran responsabilitat que tenim amb la resta del món. 
Per això ens cal comprensió i intel·ligència al relacionar-nos, i no es tracta només dels actes que realitzem sinó també dels nostres pensaments, que d'una manera o altre es filtren en les ments a través dels èters que ens envolten.
Cal ser constructius i recordar que cap pensament es perd, ni cap acte queda sense resposta.

4 comentaris:

  1. La Respomsabilitat és el camí del començament de la Saviesa Oculta que vibra dins del cor.
    Hem des ser Prudents en el nostre caminar.
    Els nostres ulls, les nostres mans, els nostres peus, la nostra ment, els nostres oïdes, la nostra boca, són eines de passat, present i futur.
    La humanitat és una i uns i altres ens regalem la vida, a les hores ens hem de preguntar, quin tipo de regal ofereixo?
    Ser Conscients i estar preparat amb humilitat per tota Consequència.


    Gràcies Marta.
    Molt Bon 2013

    ResponElimina
  2. El significat de la paraula, (responsabilitat) vol dir "Donar Resposta"
    Si estem interessats en conèixer l'autèntic significat de les paraules i estem molt atents, ens donarem compta que una paraula pot contenir molta més informació del que ens pensem.
    Ser responsables vol dir donar resposta a tot el que ens va venint a la vida d'instant a instant. Generalment ens venen els pensaments o les circumstàncies en moments en que preferim fer altres coses hi ho deixem corre o pensem que ja hi pensarem un altre dia. Però jo crec que és el moment en que ens bé a la ment, o la vida ens presenta algun repte quant hem d'actuar.
    Es tracta doncs d'estar molt atents d'instant a instant, sabent reconèixer el que és essencial del que no ho és i actuar en el moment oportú.
    Recordo una frase que diu el M. Tibetà: "Del karma acumulat en el passat no hem de pagar només el que hem fet malament, a vegades les conseqüències son molt pitjors quant se'ns ha donat l'oportunitat de realitzar quelcom i ho hem ignorat"

    Gracies Olga i Carles per el vostre interès en seguir aquí.

    Posem molta atenció al Nou Any 2013. La oportunitat de canviar el món és Ara!

    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Una reflexió brillant. La major part d'éssers humans volem ser adults en drets però nens en responsabilitats. Moltes vegades no som conscients dels efectes de les nostres accions i les seves conseqüències. L'exemple del suicida és prou aclaridor de com un acte pot canviar el destí de moltes persones.

    Gràcies Marta per poder anar aprenent.

    Una abraçada i el meus millors desitjos per aquest any que tot just comença.

    ResponElimina
  4. Gracies Dani

    Jo també et desitjo de tot cor que aquest sigui un any molt fructífer i ric en experiències internes.

    Una forta abraçada.

    ResponElimina