LA JOIA DE VIURE LA NATURA

Des de l'any 2011 fins el 2015 trobareu escrit al peu de cada planta, el nom científic (gènere i espècie), el nom popular i la família a que pertany.

Desde el año 2011 hasta el 2015 encontraréis escrito al pié de cada planta, el nombre científico (género y especie), el nombre popular y la familia a que pertenecen.

dilluns, 12 de març de 2012

Realitat o ficció ? i Micologia a la Vall de Ribes

Realitat o ficció? 


 Si jo soc Real, tot el que surt de mi és real, si no ho soc, tot es ilusió ! 

Aquest pensament em va venir un dia reflexionant sobre la realitat o la il.lusió de tot el que vivim i podem experimentar en certs moments els éssers humans: els somnis, la clarividència en diferents nivells,la intuïció superior,la clariaudiència,les visions d'entitats d'altres móns ocults,la mediumnitat,la telepatia... 

Jo n'he tret la meva pròpia conclusió i vosaltres?


Sobre els somnis


Moltes persones es pregunten que signifiquen els somnis i si tenen algun sentit.
Des de que l'home va donar els seus primers passos sobre la Terra sempre s'havia donat gran importància als somnis, fins al punt de servir de guia en les decisions que s'havien de prendre en els afers més importants presents o futurs.
Inclòs en la Bíblia es fa esment sobre el somni que va tenir un faraó egipci i que li va interpretar Josep.
A partir de de la Renaixença la interpretació dels somnis va perdre interès al buscar una raó provinent dels sentits. 
Però quant Sigmund Freud va descobrir l'inconscient,
l'interès pels la vida en els somnis va tornar a reapareixa i a partir d'aquell moment la ciència de la  psicologia ha seguit investigant i en profunditzat en l'exploració del llenguatge dels somnis, arribant a la conclusió que la interpretació tradicional revela una realitat que va més enllà de la comprensió 
intel.lectual. 
Els somnis poden ser tan diversos com ho som les persones.  Alguns son premonitoris, que indiquen el que pot succeir en un futur si  es segueix'en determinades actituds, d'altres reflecteixen els estats actuals anímics en que ens trobem i molt sovint, vivim en els somnis allò que desitgem però que estant desperts no podem realitzar.
D'altres son aquells que la pròpia ànima ens tracte de transmetre indicant-nos de forma simbòlica un camí que de seguir-lo, ens pot conduir a estats de consciència superiors.
Es clar que com ja sabem, per interpretar els somnis sense confondre el seu significat, ens hem de conèixer a nosaltres mateixos i ser bons observadors del que passa per dins i per fora, o sigui: que la nostre actitud i la manera com ens prenem la vida ens revelarà el nostre estat psicològic i espiritual.
Els somnis ens poden aclarir molt de l'inconscient, però també podem interpretar el que vivim  estant desperts. Com si la vida que en diem "real" fos un somni  Micologia de la Vall de Ribes i Núria
Nom científic: Coprinus comatus
família: coprinàcies
català: Bolet de tinta

 


Nom científic: Suillus granulatus

família.: boletàcies
català: Molleric granellut


nom científic: Clitocybe costata
família: tricolomatàcies
català:cama-sec de bosc

   
nom científic: Trametes versicolor
família: poliporàcies
català: Bolet de soca de colorNom científic: ?
Fam: ?
No l'he pogut identificar. Si ho sabeu us agrairé que m'ho feu saber 


nom científic: Lactarius deliciosus
família: russulàcies
català : Pinatell. (rovelló d'obaga)

nom científic: Stropharia aeruginosa
família: Estrofariàcies
català: Estrofària verdanom científic: Auricularia mesenterica
família: Auriculariàcies
català: Orella zonada

2 comentaris:

 1. Bon joc, si tot el que tenim per real fos un somni. Pensant-ho bé, com ho sabem què és real i que no? L'home ha anomenat dia y nit, real e irreal o somni i així en totes les coses. Ens podem haver equivocat i la realitat ser el que tenim per somni? Massa per un dilluns.
  Les fotos dels bolets precioses, peró només n'he conegut un, quina pena, i jo que soc de pagès.
  Una forta abraçada

  ResponElimina
 2. Si, a mi també em sembla difícil de saber quant somiem o quant estem desperts, perquè la majoria de persones acostumem a somiar estant desperts fent volar la imaginació, i molt sovint, aquests somnis d'un futur millor fan viure dins nostre sensacions i sentiments de coses que encara no hem viscut, però que pel sol fet de desitjar-ho, gairebé ho experimentem com si fos real.
  Hi ha tan enigmes per descobrir!

  No creguis que tots els bolets de les fotografies me'ls conec. Si no fos per la guia que consulto aniria bastant perduda...
  Una abraçada

  ResponElimina