LA JOIA DE VIURE LA NATURA

Des de l'any 2011 fins el 2015 trobareu escrit al peu de cada planta, el nom científic (gènere i espècie), el nom popular i la família a que pertany.

Desde el año 2011 hasta el 2015 encontraréis escrito al pié de cada planta, el nombre científico (género y especie), el nombre popular y la familia a que pertenecen.

dijous, 15 de desembre de 2011

El significat de l'aigua en la vida de somnis. Botànica i espècies animals


L'aigua en els somnis  Al observar la Naturalesa i  a tot el que  viu i evoluciona en aquest planeta. Quant sabem que tot en absolut està format per el.lements,  veïem que l'aigua és  el que hi predomina.
No es tracte només de l'aigua del mar, dels rius, els llacs,  sinó també de la proporció d'aigua que contenen les formes (els cossos) de qualsevol dels regnes de la naturalesa.
L'aigua es relaciona directement amb la vida (astral)d'amocions i desitjos.
Veïent la proporció d'aigua que conté el nostre planeta podem fer-nos una idea de la magnitud del problema quant en comptes de predominar la raó de la humanitat en un conjunt,  ho fan les emocions  descontrolades.
 Sempre que en els somnis hi veïem  l'aigua  o quelcom que hi està relacionat, ens estem endinzant en alguna zona de la nostre conciència emotiva.  
Si interpretéssim els fets de la vida quotidiana simbòlicament  extreïent el seu significat, i estéssim interessats en el missatge que conté cada circumstància que es presenta a la nostre vida - per insignificant que ens pudés semblar - veuríem la vida des de una nova perspectiva, molt més real que la que coneixem correntment.  
Per poder interpretar els somnis ens hauriem de conèixer molt bé a nosaltres mateixos i reconèixe'ns pel que som .
Heu sommiat alguna vegada que esteu summergits en l'aigua del mar i us esteu ofegant? 
O potser esteu en un desert morts set? 
Que ens vol dir el primer somni? 
 Es ben senzilla la interpretació:
 *La vida emotiva és inmensa i ens està ofegant. No la sabem control.lar ni ens hi sabem moure. És ben evident que el somni ens avisa del perill. Volem sortir de l'aigua i no podem, però sabem que és l'única manera de salvar-nos. Salvar-nos de les nostres emocions descontrolades i del sofriment i malalties que comporten. 
Per control.lar les emocions és necessàri ascendir la nostre consciència a un nivell mental on el discerniment i la raó predomini sobre les emocions i la perspectiva sigui amplia i molt més real. 
* El segon somni ens avisa de la falta de sentiment  i emotivitat (l'aigua) dins nostre.
Estem assedegats perquè en la nostre vida hi falta sentiment, potser per haber-lo reprimit o per utilitzar la ment en accés en detriment de les emocions.  
Quant interpretem un somni pròpi hem de tenir present que ens estem veïent a nosaltres mateixos, encara que hi apareguin altres persones conegudes o no.
No podem donar la culpa dels nostres desequilibris emocionals als altres, perquè llavors estem negant la realitat del que som.
Si ens falta sentiment som nosaltres els que hi hem de posar remei. Aix com també si ens desborden.
L'important és poder assolir l'equilibri entre la raó i l'amor.

nom científic: Nimphalis io
família: Nimfalidàcies
català : Pavó reial 
castellà: Pavo real
  nom científic: Bombus terrestris
família: Apidàcies
català: Abellot
castellà: Abejorro del sueloNom científic: Taracsacum officinale ( llavors)
Família: Compostes
Català: Dent de lleó
Castellà: Diente de león
nom científic: Lasius niger
família: Formicidàcies
català: Formiga negre
castellà: Hormiga negra
nom científic: Datura Stramonium
família: Solanàcies
català: Estramoni
castellà: Estramonio

2 comentaris:

 1. Hola Margarida.
  M'ha agradat molt l'escrit sobre el que representa l'aigua en el somnis.Crec que interpretar-los un mateix es dificil per totes les coses que tú mateixa exposes, peró es interessant saber-ne una mica sempre pots desxifrar alguna cosa.
  Las fotos com sempre molt boniques, especialment per mi la papallona.
  Una abraçada

  ResponElimina
 2. Gracies Maria Carme pel teu interès.
  Aquest tema dels somnis dona marge per moltes interpretacions.
  Procuraré seguir amb el tema posant més exemples d'altres somnis per poder profunditzar una mica més. L'interessant és que de mica en mica aprenguem a interpretar-los nosaltres mateixos.
  Una abraçada
  Marta

  ResponElimina