LA JOIA DE VIURE LA NATURA

Des de l'any 2011 fins el 2015 trobareu escrit al peu de cada planta, el nom científic (gènere i espècie), el nom popular i la família a que pertany.

Desde el año 2011 hasta el 2015 encontraréis escrito al pié de cada planta, el nombre científico (género y especie), el nombre popular y la familia a que pertenecen.

dimecres, 8 de maig del 2013

Pomeres florides a la Vall de Ribes i...Reflexió !





nom científic:Pyrus malus
família : Rosàcies
català: Pomera silvestre
castellà: Manzano silvestre
gallec: Macanzeira
euskera: Sagarrondo




  


Relació !

La vida consisteix en assolir experiència  però aquesta experiència no és possible si no ens relacionem, i no tan sols amb les persones sinó amb tot el que ens trobem en el llarg camí de la vida.
És a través de les relacions  que ens podem conèixer autènticament tal com som. 
Ens fa por relacionar-nos perquè al fer-ho, quant en certes etapes de la vida es posa a prova la relació, llavors acostumem a deixar sortir de dins la veritable persona que som.
Els uns als altres ens fem de mirall, i és en les relacions que se'ns dona l'oportunitat de seguir creixent
   

6 comentaris:

  1. Quan sàpiguem treure la brossa del nostres ulls serà cuan veritablement ens puguem arrivar a veure amb serenor, sense jutjar res. Aleshores les aures seràn un conjunt d'amor dèvic en el nostre camí de relació.



    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La qüestió és que cadascú tenim la nostre mesura i amb aquest instrument mesurem tot el que veiem o vivim. Llavors es fa difícil de veure la realitat del que som uns i altres, perquè la perspectiva pot ser molt distant. Per això les relacions harmonioses no acostumen a ser freqüents.
      Però com dius tu Olga, cal que ens traiem la "brossa dels ulls" per poder veure les coses tal com son i no com creiem que son.

      Petons


      Elimina
  2. Profunda i contundent reflexió. No podem tirar endavant si la por ens lliga.

    Gràcies Marta.

    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser si que és contundent la meva reflexió, però la meva experiència m'ensenyat que no es bo fugir d'un mateix. Perquè quant no ens volem relacionar encara que no en siguem ben conscients, és perquè ens fa por veure'ns a nosaltres mateixos tal com som. Cada contacte que establim crea una reacció en nosaltres, però l'altre part també és afectada amb la nostre presencia.
      Uns als altres ens ajudem a evolucionar, no es tracte només de pensar en un mateix.

      Gracies Dani

      Una abraçada

      Elimina
  3. Muy bonitas fotos!

    Relacionarse es vital si uno quiere crecer, porque en realidad son las relaciones con las personas lo que da sentido a la vida.

    Un fuerte abrazo. Marcos

    ResponElimina
  4. Me alegra que te hayan gustado las fotos Marcos.

    Precisamente esta és la cuestión, hallar un sentido a la vida, aunque éste se puede hallar por distintos caminos.
    Lo que no es bueno es irse a los extremos, porqué cuando nos desequilibramos y damos excesiva importancia a lo personal o a lo espiritual, tarde o tremprano sufrimos las consecuencias teniendo que vivir crisis y tensiones que nos hacen sufrir.

    Un fuerte abrazo

    ResponElimina